понеделник, 27 октомври 2014 г.

Колонката на автора 27.10.14

   Надявам се да сте сред малцината оцелели след апокалипсиса, който ни сполетя през последните дни... За да можете да четете материалите в сайтовете на СИЛЕН, разбира се ;) Какво чудо, какво нещастие се случи! Заваля силен дъжд и сняг на някои места в България. Имаше оранжев код, жълт код, вятър и какво ли още не. Доста мисля върху една теория - че явно някой иска да ни държи в напрежение и страх. В началото на 90-те бяха мутрите, а сега са кодовете - във всички цветове на дъгата. Само дъга няма, защото ако човек слуша новините, ще вижда само бури и никога слънце. А в последна сметка населението до голяма степен бере плодовете на собствената си немарливост. Нека ви дам един пример - в държавата има около 2 милиона шофьори и всички те плащат застраховка "Гражданска отговорност", защото е задължителна. Някой да си е застраховал къщата? През последните години станахме свидетели на доста наводнения и проблеми около язовири и реки. Някой да се трогна да почисти корита на реки, да се сезират компетентни органи и да се види състоянието на диги и стени?
   Не застъпвам тезата, че всеки сам си е виновен, далеч съм от тази мисъл. Но това е една от основните идеи в СИЛЕН  - човек да открие собствената си сила, да повярва в себе си и да започне да подрежда живота си. Бъдете отговорни към себе си, близките си и обществото. Само тогава ще станем такива, каквито казваме, че искаме да бъдем. Разберете - няма кой да се погрижи за вас! Оттам нататък имате два изхода - летище София или...това, което написах по-горе. Но подсказвам - и в чужбина е спорно доколко ще се погрижат за вас! Защото при репортажи за бедствия на запад картинката е малко по-различна. Всички са "спокойни", "положението е под контрол" и се усмихват...а половин Ню Йорк е без ток... Нали се сещате, че това е все едно цяла България...Но хората имат различен начин на мислене. Дали са зомбирани или имат по-друг възглед за живота - всеки сам може да прецени за себе си.
   Това е колонката на автора за тази седмица - ветрове и бури. Отново умишлено страня от политиката - защото там и червен код няма да е достатъчно предупреждение.

С уважение,
Ясен Крайчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар