четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Колонката на автора 13.11.14

   Днес в ще ви разкажа какво сънувах снощи. Беше много странен сън, защото по принцип в България такива неща не се случват. Но нали  знаете, сънищата са си такива - необясними и понякога объркващи. Сюжетът беше много странен - политически. Сънувах как едни хора уговарят висш държавен чиновник да напише определени неща в две най-обикновени тефтерчета - да сложи инициалите на лидери на някои политически сили, да използва двусмислени думи от рода на "удари", "натисне" и т.н., да драска стрелки и схеми. Той им каза, че заради подобни писания може да се наложи да отговаря пред органите на МВР и прокуратурата, но онези хора го увериха, че няма да се стигне до това. Уверяването беше улеснено от доста голяма сума пари, дадени на ръка. "Какво пък?" - каза си чиновникът и отиде да купува тефтерчета.
   След известно време по  новините чу, че тефтерчетата му са в ръцете на полицията... Стана голям медиен скандал, доста от лицата, припознати в инициалите и схемите бяха дискредитирани, някои дори напуснаха партийните си постове. Държавата се разтресе...и после утихна. Срещу чиновникът бе образувано досъдебно производство - явно бе, че ще трябва да обяснява. Парите отдавна бе изхарчил, дори бе забравил за писанията.
   Делото бе пред влизане в съда, ножът беше опрял до чиновническия кокал...когато отново по новините той научи, че тефтерчетата са откраднати от колата на вещото лице. Видиш ли, в една лятна сутрин объркал пътя до съда в София, после злощастно спукал гума, минали крадци и се възползвали - взели му чантата с двете тефтерчета и сто лева... Отново се разрази медиен скандал, а бившият чиновник се успокои - явно "хората" си спазиха обещанието...делото скоро сигурно ще бъде потулено. А на всичкото отгоре по телевизията никой не говори за тях, а по-скоро за инициалите и "ударените"...
   В този момент се събудих, плувнал в пот... Ами то си беше направо кошмар! Добре, че в България такива работи не се случват и никога не са се случвали!

С уважение,
Авторът

Няма коментари:

Публикуване на коментар